Villa Pardoes

18-08-2014 16:25

Afgelopen vakantie was het kijken wat we zouden gaan doen..... Het buitenland was voor de vakantie uitgesloten. We wilde in de buurt van een NL ziekenhuis blijven voor het geval dat. Daar kwam bij...Isa had zichzelf en dus ook het gezin aangemeld voor Villa Pardoes. Een initiatief om ernstig zieke en/of levenbedreigende kinderen en hun gezinnen een onbezorgede week te bezorgen. En toevallig onze week midden in de vakantie.

We begonnen dus met een heerlijke week Friesland. Temperatuur was goed en de camping bij Burgumermeer was top. Een middagje varen, een middagje Dokkum, Pieterburen terwijl ik de Pieter Wenningclassic fiets... Kortom het was relaxed. Op woensdag wel even naar huis (sam even bij haar vrieninnetje langs die jarig was) om donderdag naar het Sophiakinderziekenhuis te gaan. Gevolgd door een dexa week! En hier is weer het bizarre dat Isa weer anders reageert op de dexa. Deze keer heel erg moe. Na een nacht slapen kon Isa na het ontbijt weer haar bed in. Ach, als we er maar rekening mee houden (zoals het varen) dan lootsen we haar weer door deze week! Het bezoek van Jacko en Anita met meiden was top. Reuze gezellig waar we Kubb hebben leren spelen!

Tja en dan komt de week waar we allemaal naar uit gekeken hebben. Villa Pardoes. Strak naast de efteling met een week onbeperkt toegang tot de efteling! Heel magische, heel speciaal en super ontspannen. Alles mag, niets moet! is de slogan. Nou dat bleek ook. We waren welkom in huisje Barbie.... een roze huisje met veel hartjes en zoetsappigheid..... Geweldig! Alles was top geregeld. Met de 5 andere gezinnen was het even aftasten maar de laatste 3 avonden hebben we heerlijk kunnen kletsen en drinken. Ervaringen kunnen uitwisselen en lekker gek doen. Wim had Hete Pootjes mee. Een likeur (ofzo) van honing.... Het ideale was dat we dagje Beekse Bergen gedaan hebben en bij thuiskomst nog even naar de Elfteling. Een middag gefietst hebben en vooraf en bij thuiskomst even naar de Efteling. Kortom het was een groot genot. Met supervrijwilligers die altijd klaar stonden en een team dat zeer goed georganiseerd was. Het was de kroon op de vakantie die ons heel diep heeft geraakt. Het gevoel wat Villa Pardoes ons heeft gegeven hoop ik lang nog bij mij te kunnen dragen.